Tardive Dyskinesia | | Show Your Face | Live At Mandragoras, Trikala, 18.12.2016


15179192_10153976826550598_7058043569032792182_n

Η δραστηριότητα στο Μανδραγόρα σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις Metal συγκροτημάτων αποδείχθηκε πολύ έντονη το τελευταίο δίμηνο, με πολλές και καλές εκδηλώσεις. Δεν ξέρω αν αυτό δημιούργησε κάποια κόπωση στο κοινό της πόλης ή αν συνέβαλλε και το γεγονός ότι η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη, πάντως ο κόσμος δεν ήταν πολύς. Στην τελική, μπορεί απλά ο κόσμος να μην συμμερίζεται τη γνώμη που έχω σχηματίσει και αποτυπώσει στο zine για το “Harmonic Confusion”, ότι δηλαδή το θεωρώ από τους καλύτερους δίσκους που άκουσα φέτος. Δεν πειράζει, όπως και να έχει, όσοι ήρθαν, θιασώτες και μη της συγκεκριμένης σκηνής απόλαυσαν ένα ωραίο δίδυμο μπαντών σε πολύ φιλική τιμή εισόδου.

Τους Show Your Face τους έχω δει πάρα πολλές φορές, όπως και σχεδόν όλες τις μπάντες των όμορων με τα Τρίκαλα νομών. Η μπάντα έχει σταθερά καλή απόδοση στα live που δίνει, είτε είναι σε καρότσες, σε μικρά μαγαζιά ή σε μουσικές σκηνές. Έχουν δώσει πολλά live και αυτό αποτυπώνεται στο δέσιμό τους επί σκηνής. Ο ήχος τους, επίσης, ήταν πολύ καλός και ισορροπημένος. Αυτό που έλειπε ήταν η συνήθης διάθεση και ενέργεια, αν εξαιρέσει κανείς τον frontman τους. Σαν να ήταν κάπως μουδιασμένοι, ίσως και λίγο απογοητευμένοι από τη σχετικά μικρή προσέλευση του κόσμου. Μας παρουσίασαν κομμάτια από τη δισκογραφία τους, αλλά και τον επερχόμενο δίσκο, που όπως μας πληροφόρησαν ευελπιστούν να κυκλοφορήσει το πρώτο μισό του 2017. Φυσικά και δε με χάλασε η παρουσία τους και η απόδοσή τους καθόλου, απλά νομίζω ότι δεν ήταν το καλύτερό τους live ως σήμερα. (υ.γ. ακόμη ψάχνω να βρω το setlist που μου έδωσαν, μάλλον μπήκε στο πλυντήριο…sorry guys!!)

Τους Tardive τους έχω ξαναδεί το 2014 στο Heavy By The Sea, στο μεσημεριανό  λιοπύρι. Ομολογώ ότι ο νέος τους δίσκος μου άρεσε περισσότερο από την προηγούμενή δισκογραφία τους, έστω κι αν έχουν μαλακώσει αρκετά τον ήχο τους. Οπότε χάρηκα όταν διαπίστωσα ότι το setlist θα αφοσιωθεί στην παρουσίαση του νέου δίσκου. Δεν ξέρω αν κάποιοι περίμεναν να ακούσουν και κάποια παλιότερα κομμάτια και -δικαιολογημένα- στράβωσαν, εμένα πάντως δε με χάλασε καθόλου. Λοιπόν, καταρχήν, ο ήχος τους ήταν πολύ καλός, κοντά στον θαυμάσιο ήχο του δίσκου και αυτό έβαλε τις βάσεις ώστε η εμφάνιση της μπάντας να είναι απολαυστική. Η πεντάδα «γέμισε» τη σκηνή και φρόντισε ώστε ο ήχος να αποκτήσει τον απαραίτητο πλούσιο όγκο, χωρίς να χάνει την ισορροπία του. Οι απαιτητικές, πολυρυθμικές συνθέσεις των Tardive αποδόθηκαν στην εντέλεια, επιβεβαιώνοντας και ζωντανά ότι η τεχνική κατάρτιση όλων των μελών της μπάντας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο εκτός του ότι επιβάλλεται να τους δείτε ζωντανά όσοι έχετε την ευκαιρία στις επόμενες εμφανίσεις τους (μακάρι να μπορούσα να τους δω σύντομα χωρίς να εκτελώ και καθήκοντα φωτογράφου παράλληλα) και να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία -γιατί όχι- και στο εξωτερικό, αφού το αξίζουν και πρέπει να το «παλέψουν».

Να πούμε και ένα μπράβο στο μαγαζί που του έχουμε σούρει τα εξ’ αμάξης κατά καιρούς. Έχουν γίνει βήματα μπροστά τόσο στο φωτισμό, με την προσθήκη νέων μηχανημάτων, όσο και στον ήχο. Ελπίζουμε το 2017 να συνεχίσει τόσο δυναμικά όσο τελειώνει το 2016.

 

706total visits,2visits today