Naxatras | Filthy Animals | Acid Sun live at Andromeda, Trikala, 12.04.2018


Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ήρθε η ώρα να γράψω επιτέλους ανταπόκριση από μία συναυλία…. Acid Sun, Filthy Animals και Naxatras στην Ανδρομέδα. Δεν περίμενα τέτοια προσέλευση κόσμου, για να είμαι ειλικρινής, ειδικά από τη στιγμή που τα Τρίκαλα έχουν σχεδόν αδειάσει από φοιτητές, επισκέπτες κλπ… Έχω γράψει ήδη στην παρουσίαση του “III” ότι το τρίο έχει γνωρίσει ραγδαία αναγνώριση μέσα σε τρία μόλις χρόνια, κάτι το οποίο σε τέτοιο βαθμό το έχω βιώσει εκ του σύνεγγυς με άλλες δύο μπάντες τα τελευταία χρόνια. Τους Mods και τους V.I.C.. Με τους Naxatras ένιωσα μεγαλύτερη έκπληξη από αυτές τις δύο μπάντες γιατί η μουσική τους είναι αρκετά πιο πολυσύνθετη δομικά. Πέρα από την τεράστια παγκόσμια άνθηση του «ψυχεδελικού» ήχου μέσα από ποικίλα υποείδη, στην περίπτωση των Naxatras έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη μπάντα στο είδος της στην Ελλάδα, με πολύ συχνές κυκλοφορίες και ζωντανές εμφανίσεις. Με πολλή δουλειά, με άλλα λόγια. Έτσι «χτίζει» κανείς όνομα και γίνεται από μπάντα των 30 θεατών, μπάντα των 150 θεατών μέσα σε τρία μόλις χρόνια.

Ας δούμε, όμως, τι παίχτηκε χθες λίγο πιο αναλυτικά. Οι Acid Sun άνοιξαν τη βραδιά. Power trio με πολύ μικρή διάρκεια ύπαρξης, καθώς υφίστανται με την παρούσα μορφή μόλις ένα χρόνο… Στο live των Nighstalker είχαν παίξει και stoner και sludge διασκευές, ενώ σήμερα σχεδόν αποκλειστικά sludge. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι για το μελλοντικό μουσικό προσανατολισμό τους. Τα φωνητικά ήταν πολύ ακραία, στα όρια του black, κάτι το οποίο επικροτώ, η μπάντα ακουγόταν καλοπροβαρισμένη και απέδωσε τις διασκευές με πολύ σωστό και δυναμικό τρόπο. Αναμένουμε δικό τους υλικό. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό από τους Acid Sun.

Με τους Filthy Animals παίχτηκε η υπέρτατη μ%$*κία… Μετά από άπειρη προσπάθεια κατάφερα να βγάλω video της προκοπής (ο νέος φακός δε «νιώθει» στην εστίαση με την καμία) και το έσβησα κατά λάθος κάτι το οποίο κατάλαβα πολύ αργά, όταν πήγα να κάνω upload στον υπολογιστή. Shit happens… Οι Γιαννιώτες κινούνται στο χώρο του alternative/grudge. Μου άρεσε που και οι τρεις μπάντες κινούνταν σε διαφορετικά ηχητικά μονοπάτια, υπήρχε μία γενικότερη ηχητική ποικιλομορφία. Δεν ήταν κακοί σε καμία περίπτωση, αλλά δε με ενθουσίασαν κιόλας. Είχαν κάποια ψιλοθεματάκια με τα φωνητικά που μάλλον θέλουν λίγη δουλίτσα, ενώ ωραία πραγματάκια έκαναν με τις κιθάρες. Μου θύμισαν κάπως τους γείτονες Teenage Lobotomy. Βλέπω ότι ετοιμάζουν κάποια ηχογράφηση. Ελπίζω να μου αφήσουν καλύτερες εντυπώσεις εκεί – νέα μπάντα είναι και έχουν και αυτοί πολλά σκαλοπάτια να ανεβούν.

Για τους Naxatras έγραψα αρκετά και στον πρόλογο, απλά να προσθέσω δυο – τρία πραγματάκια ακόμα. Πρώτο, ότι το υλικό τους είναι ακούγεται ακόμη καλύτερο στις ζωντανές εμφανίσεις, κάτι που έχει να κάνει με το δέσιμο της μπάντας, αλλά και τον πολύ καλό ήχο που έβγαλαν (όλη η βραδιά συνολικά είχε καλό ήχο – να τα λέμε κι αυτά). Δεύτερο, ότι οι παρευρισκόμενοι (νεαρής ηλικίας κυρίως) γνώριζαν πολύ καλά όλα τα κομμάτια της μπάντας, οπότε και οι «φασαίοι» ήταν ελάχιστοι και επίσης αν ξανακούσω ότι η «νέα γενιά χάλασε» και λοιπές πίπες θα ξεράσω με ορμή. Τρίτο και τελευταίο… και οι τρεις φαίνονται «μουσικόφατσες», παιδιά με βαθιά αγάπη για τη μουσική και «προσγειωμένα» και δε δείχνουν ότι θα καβαλήσουν κανένα καλάμι από τη γρήγορη αναγνώριση.

Αυτά από μένα, θα έχουμε σύντομα κι άλλη ανταπόκριση κι όχι σε κανένα χρόνο πάλι!!!!!!!!!! Τσεκάρετε φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω….

3576total visits,5visits today