In The Woods… // Hail Spirit Noir | Live @ 8Ball, Thessaloniki 14.04.2018


Καταδρομική 24ωρη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο για να δω μία μπάντα που σημάδεψε τα νεανικά μου χρόνια. Πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα σχήμα το οποίο μέχρι πριν περίπου τέσσερα χρόνια είχαμε διαγράψει. Με την επαναδραστηριοποίησή τους λίγο μετά το θάνατο του κιθαρίστα Odvarr A:M και την επιστροφή τους στη δισκογραφία με το τίμιο “Pure” για μένα ήταν θέμα χρόνου η επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

Μεγάλη ήταν η χαρά μου όταν διαπίστωσα ότι το συγκρότημα που θα άνοιγε τους Νορβηγούς θα ήταν οι Hail Spirit Noir. Οκ, θα τους ξαναδώ σε λίγες μέρες αλλά δύο φορές στο καπάκι καλύτερα από τη μία. Τα καλά λόγια που ακούγονται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Το υλικό τους αποδόθηκε άψογα, με άριστο ήχο (μετά από μερικές μικροδιορθώσεις κατά τη διάρκεια του σετ), με πολύ καλή σκηνική παρουσία και με άψογη εκτελεστική ακρίβεια. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο εκτός του ότι περιμένω πως και πώς να τους δω ξανά στο Horns Up Festival. Είναι προορισμένοι για μεγάλα πράγματα και με την περιοδεία τους στην Ευρώπη που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να καθιερωθούν ως ένα μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα.

Το σχήμα των In the Woods περιείχε τους live session Alex Weisbeek και Bernt Sorensen σε μπάσο και κιθάρα, τον ντράμερ Anders Kobro (μοναδικό μέλος του αρχικού σχήματος στο live), τον Mr. Fog στα φωνητικά και live session κιθαρίστα τον Corey Sletteberg. Σχεδόν όλοι οι οργανοπαίκτες ήταν πάρα πολύ καλοί και έδειχναν με κάθε ευκαιρία τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό τους που βρίσκονταν στη χώρα μας. Θα σταθώ λίγο παραπάνω στον Kobro, ο οποίος ήταν πραγματικά θαυμάσιος στα τύμπανα. Για το πώς θα ανταποκριθεί ο Mr.Fog στα φωνητικά δεν είχα ιδιαίτερο άγχος, εξάλλου είχε δείξει από το “Pure” πόσο ταιριάζει με το σχήμα. Και  πράγματι, αν και στα shrieking vocals η χροιά του James Fogarty είναι αρκετά διαφορετική από του Jan Kenneth Transeth, την βρήκα ιδανική για να αποδώσει τα παλιά κομμάτια – τα δε καθαρά του φωνητικά είναι κι αυτά πάρα πολύ καλά. Ο Sletteberg ήταν μία μικρή παραφωνία με τον blues χαρακτήρα που έδινε στα solos του (από τα οποία δεν έλειπαν και τα τεχνικά λαθάκια), αλλά δε βαριέσαι… Η έλλειψη των πλήκτρων αλλά και των γυναικείων φωνητικών περιόρισαν στο μέγιστο την ικανότητα της μπάντας να αποδώσει (σωστά) κομμάτια από το “Omnio” και το “Strange In Stereo”. Ως εκ τούτου το setlist επικεντρώθηκε στο “Heart of the Ages”, το οποίο έπαιξαν σχεδόν ολόκληρο, και το “Pure”. Οκ, δε μπορώ να πω ότι είμαι και 100% ευχαριστημένος από όλο αυτό, αλλά δε με χάλασε κιόλας που άκουσα σχεδόν ολόκληρο έναν δίσκο με τον οποίο μεγάλωσα (το booklet του βινυλίου είχε πάρει τη θέση του στη βιβλιοθήκη στο ράφι της ποίησης για πολλά χρόνια – στιχουργικά οι ITW είναι απλά θαυμάσιοι). Το σετ τους πάντως ήταν σχετικά μικρό, περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά αν δεν κάνω λάθος και όταν μας χαιρέτησαν διψούσα και για άλλο. Τώρα, θα πει κανείς : “ήταν οι In the Woods… αυτοί που είδες – με τέσσερα στα πέντε μέλη να είναι εκτός του αρχικού σχήματος;”. Ε. τι να κάνουμε τώρα στις περισσότερες παλιές μπάντες συμβαίνει αυτό, εγώ προσωπικά πέρασα υπέροχα στο live -και μόνο από την ανατριχίλα που ένιωσα στο intro του Υearning the Seeds of A New Dimension είχα αποφασίσει γι’αυτό- και νομίζω ότι το ίδιο συνέβη και με την πλειοψηφία όσων παρευρέθησαν.

Δεν μπορώ να παραβλέψω να σχολιάσω την (για μένα) μικρή προσέλευση του κόσμου. Πρώτον, δε γίνεται ρε παιδιά να έχει και In The Woods και Septic Flesh την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη. Έλεος, δηλαδή, τορπιλίζει ο ένας το live άλλου και χάνετε και οι δύο… Δεύτερον, είναι δυνατόν να έχει πάρτι στο δεύτερο όροφο του 8ball αμέσως μετά για τους Septic Flesh με αφορμή το live τους που έγινε στο Principal; Και στο πάρτι να βλέπεις τους In The Woods και τους Hail Spirit Noir, αλλά όχι τους Septic Flesh; Εντάξει, ίσως να φταίει ότι είμαι από χωριό και δεν τα πιάνω αυτά τα πρωτευουσιάνικα… Θα κρατηθώ και δε θα γράψω κι άλλα…. 

 Όπως πάντα υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες παρακάτω προς κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει κλίμα ή  να ξαναζήσει το live….

4750total visits,1visits today