Συνέντευξη Show Your Face


Οι Show Your Face είναι ίσως η μπάντα που έχω δει τις περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια και αυτό και μόνο αρκεί να νιώθω πολύ οικεία αυτή τη συνέντευξη! Διαβάστε τι είχε να μας πει ο Huge για την νέα τους κυκλοφορία και για τα τελευταία νέα της μπάντας… Και φυσικά πριν αρχίσετε να διαβάζετε πατήστε play για να ακούσετε το “III”…

10 χρόνια συμπληρωμένα ως μπάντα! Δεν τα λες και λίγα! Πες μας λίγα λόγια για την πορεία της μπάντας σε αυτό το διάστημα.

Εννοείται πως στη διάρκεια μιας 10ετίας έχουν γίνει πολλά και θετικά και αρνητικά που δεν γίνεται να περιγραφούν σε μια απάντηση. Με λίγα λόγια ξεκινήσαμε στα μέσα του 2007 ως τετραμελής μπάντα με τον Αχιλλέα  Kούτρα στις κιθάρες, τον Vis στα drums το Χρήστο στο μπάσο και τον Huge στα φωνητικά. Κυκλοφορήσαμε δύο άλμπουμ (Unleash, Apnea) που τα στηρίξαμε με πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία με ένα μικρό tour. Στο 3ο άλμπουμ είχαμε  αλλαγές στο Line-up μας, το μπάσο το ανέλαβε ο Huge παράλληλα με τα φωνητικά αφού είχαμε την αποχώρηση του Χρήστου και μπήκε ένα καινούργιο μέλος ο Κώστας σαν 2η κιθάρα με φρέσκες ιδέες και καινούργιες επιρροές, κάτι που μας βοήθησε να πάμε την γενική κατεύθυνση της μπάντας σε ένα άλλο επίπεδο που πάντα θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγο της μίας κιθάρας. Έχοντας κυκλοφορήσει πλέον το καινούργιο άλμπουμ είμαστε ενθουσιασμένοι και προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε!

Τι είναι αυτό που σε αποζημιώνει στο τέλος, εφόσον είναι γνωστό ότι η ενασχόληση με μία μπάντα τη σήμερον ημέρα δε σου καλύπτει ούτε τα έξοδά σου…

Πολλά τα έξοδα που έχει μια μπάντα και σχεδόν ακατόρθωτο να καλυφτούν από τα όποια έσοδα, το θέμα για μας είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, να σου αρέσει να παίζεις μουσική! Έχοντας σαν βάση τη θέληση αυτή θα βρεις τον τρόπο να παίξεις την μουσική σου μπροστά σε κόσμο και να κυκλοφορήσεις και το άλμπουμ! Η μεγαλύτερη αποζημίωση για εμάς είναι όταν βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε περνάει σε κάποιους.

Ας συνεχίσουμε με την τρίτη δουλειά σας με τον εύγλωττο τίτλο “III”. Δώσε μας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης.

Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή αλλά και σε digital (itunes, spotify, bandcamp) μέσω της εταιρείας Straight From The Heart Records. Οι ηχογραφήσεις έγιναν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη στα  Stelthsound  Studios του Στέλιου  Κοσλίδη και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερή σας δουλειά μέχρι σήμερα. Εσείς τι κλίμα εισπράττετε από τον κόσμο και τον τύπο;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μέχρι στιγμής είναι όλα θετικά και στις κριτικές που έχουμε δεχθεί και στα σχόλια του κόσμου στα live. Και εδώ έρχεται και δένει η προηγούμενη απάντηση ότι δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη αποζημίωση απ’ αυτό.

Σε κάθε δίσκο η μπάντα εξελίσσεται συνθετικά και ηχητικά. Στον “III” νομίζω ότι έχει ελαχιστοποιηθεί η επαφή με το thrash και ενισχυθεί το groove/djent στοιχείο. Τι λες;

Όπως προανέφερα έφυγε ένα μέλος και μπήκε ένα καινούργιο επομένως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει σίγουρα. Στη διαδικασία της σύνθεσης συνεχίζουμε να γράφουμε όλοι μαζί, εξ’ άλλου είναι κάτι που μας ταιριάζει, αφού μπορεί ο καθένας και βάζει τις δικές του επιρροές στο σύνολο. Το groove υπήρχε πάντα σαν βάση στη μπάντα και πάντα μας αρέσει να βάζουμε καινούργια στοιχεία σε καινούργιες συνθέσεις, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε μια μπάντα που βγάζει συνέχεια τον ίδιο δίσκο απλά με άλλο ήχο. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, όπως την βρίσκει ο καθένας, απλά νιώθουμε ελεύθεροι να παίξουμε αυτό που μας βγαίνει χωρίς να πρέπει να ακολουθούμε συνέχεια μια συγκεκριμένη πορεία.

Με το νέο δίσκο ξεκινήσατε τη συνεργασία σας με τη Straight From the Heart. Νομίζω ήταν το φυσιολογικό βήμα, δεδομένου ότι η εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς και εσείς είστε από τους καλύτερους στο είδος στη Ελλάδα. Είστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής;

Η Straight From the Heart βοήθησε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ και να κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις που πάντα θέλαμε, όπως αυτή στο 2ο Heartcore fest μαζί με Caliban στο Principal. Είναι ενεργή εταιρία και βοηθάει την όλη σκηνή της Θεσσαλονίκης κυρίως να ανεβαίνει αρκετά επίπεδα χρόνο με το χρόνο. Εμείς, επειδή είμαστε και κάποια χιλιόμετρα μακριά απ’ την βάση της, αναγκαστικά απέχουμε λίγο και επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε όσο πιο ενεργά γίνεται πολλά θα κανονιστούν από εμάς τους ίδιους.

Δώσε μας μερικές πληροφορίες και για το video clip που κυκλοφορήσατε για το κομμάτι “Proud for Nothing” (συντελεστές, τοποθεσία κλπ). Υπάρχει η σκέψη και για κάποιο δεύτερο video clip στο μέλλον;

To βίντεο γυρίστηκε σε διάφορα μέρη και συνολικά χρειάστηκε 3-4 μέρες, διότι η εύρεση χώρου, ειδικά για το μπαντικό κομμάτι, ήταν λίγο δύσκολη. Τελικά καταλήξαμε μαζί με τον Θέμη Αντωνίου που έκανε όλη την δουλεία του βίντεο σε κάτι εγκαταλειμμένες αποθήκες στην Καρδίτσα. Επίσης τα πλάνα με την Νικολέτα Οικονόμου γίνανε σε διάφορα σημεία της λίμνης Πλαστήρα. Συνολικά το θεωρούμε το καλύτερο βίντεο που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και φυσικά έρχεται σύντομα και καινούργιο/για  βίντεο.

Έχετε δώσει πολλές συναυλίες, μερικές και με πολύ γνωστές μπάντες… Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;

Θα σου πω αυτή που μου ήρθε κατευθείαν, στο Stage στη Λάρισα νομίζω πέρυσι όταν παίξαμε με τους Άγγλους Stamping Ground. Ότι και να πούμε για αυτό το live είναι λίγο. Οι Stamping Ground είναι ανελέητοι και αξίζει πραγματικά να τους δεις ζωντανά!

Έχετε κανονίσει εμφανίσεις κάπου το καλοκαίρι; Θα σας δούμε πάλι στη γνωστή καρότσα;

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι κλεισμένο για καλοκαίρι, κάναμε κάποιες εμφανίσεις Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και αναμένουμε τις επόμενες. Όσο για την πλέον γνωστή καρότσα θα είμαστε σίγουρα εκεί τώρα αν θα παίξουμε κιόλας θα φανεί από το πόσο καλά θα είμαστε εκείνη την μέρα, γιατί πάντα το Svenfest είναι ένα πάρτι  και όποιος αντέξει…. χαχα.

Το 2009 είχατε κάνει ένα μίνι tour στην Ιταλία… Υπάρχει περίπτωση να το επιχειρούσατε ξανά στο μέλλον κάποια εξόρμηση στο εξωτερικό;

Το να ξαναβγούμε για κάποια live εκτός συνόρων είναι στα άμεσα σχέδια, ψάχνουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να το πραγματοποιήσουμε.

Πες μου μερικά λόγια για τη σκηνή, όπως τη βιώνετε οι Show Your Face. Θεωρείς ότι η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών θα έχει συνέχεια ή θα επέλθει κορεσμός;

Δύσκολη ερώτηση στο να απαντηθεί μονολεκτικά. Κορεσμός; Νομίζω ότι σίγουρα υπάρχει πληθώρα μπαντών, διότι είναι πολύ πιο εύκολο τη σημερινή εποχή να φτιάξεις μια μπάντα και να παίξεις ένα λαιβ. Σημασία όμως δεν έχει αυτό, σημασία έχει ποιος θα έχει την όρεξη και την αντοχή να κάνει το βήμα παραπάνω. Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι νέες μπάντες με τέτοια πληροφορία που υπάρχει (ιντερνέτ) έχουν πολύ περισσότερα εφόδια στο να πάνε μπροστά, άρα απλά χρειάζεται να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Χώρος υπάρχει για όλους.

Η Καρδίτσα, αν και μικρή πόλη, έχει πολύ μεγάλο αριθμό metal μπαντών. Τι παίζει, είναι μεταλλικό το νερό σας, χαχα;

Ισχύει αυτό που λες και όλο αυτό ξεκινά από μια 15 ετια και… πριν χρόνια θυμάμαι τότε που δεν υπήρχαμε στον μεταλλικό χάρτη να κάνουμε κάτι live που ακόμη θυμόμαστε να φέρνουμε Καρδίτσα Rotting Christ  κλπ και να βλέπεις  να γίνετε ένας χαμός, να κάνουμε τοπικές μπάντες και να γίνετε ακόμα μεγαλύτερο μακελειό. Υπήρχε τεραστία επιθυμία για αυτό το διαφορετικό, από τότε και ως σήμερα κάποιες μπάντες διαλύθηκαν άλλες δημιουργηθήκαν. Αυτό βέβαια που μας κάνει περήφανους είναι ότι είμαστε όλοι μεταξύ μας φιλαράκια και περνάμε καλά. Επίσης ένα άλλο που μας ικανοποιεί είναι η διαφορετικότητα τον στυλ.  Έχουμε μπάντες από rock μέχρι black metal και όλα τα ενδιάμεσα, κάτι πολύ σπάνιο ειδικά για επαρχιακή πόλη.

Το γεγονός ότι εδρεύετε στην Καρδίτσα θεωρείς ότι έχει επιβραδύνει την πορεία της μπάντας; Πιστεύεις ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν εδρεύατε π.χ. στην Αθήνα;

Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας με σιγουριά. Γενικά θέλουμε να κοιτάμε τα θετικά της κατάστασης, κανείς δεν ξέρει τι ψυχολογία, τι επιρροές θα είχες και τι μουσική θα ήθελες να παίξεις άμα ζούσες στη πρωτεύουσα. Οι ευκαιρίες σίγουρα περισσότερες αλλά κανείς δεν ξέρει. Το καλό είναι ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και η Καρδίτσα βρίσκεται κέντρο, κάτι που σημαίνει πιο μοιρασμένες αποστάσεις που βολεύει πολύ για βάση!

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

Ευχαριστούμε και εμείς πολύ!

341total visits,1visits today