Συνέντευξη Show Your Face | Interview with Show Your Face


Οι Show Your Face είναι ίσως η μπάντα που έχω δει τις περισσότερες φορές τα τελευταία χρόνια και αυτό και μόνο αρκεί να νιώθω πολύ οικεία αυτή τη συνέντευξη! Διαβάστε τι είχε να μας πει ο Huge για την νέα τους κυκλοφορία και για τα τελευταία νέα της μπάντας… Και φυσικά πριν αρχίσετε να διαβάζετε πατήστε play για να ακούσετε το “III”…

10 χρόνια συμπληρωμένα ως μπάντα! Δεν τα λες και λίγα! Πες μας λίγα λόγια για την πορεία της μπάντας σε αυτό το διάστημα.

Εννοείται πως στη διάρκεια μιας 10ετίας έχουν γίνει πολλά και θετικά και αρνητικά που δεν γίνεται να περιγραφούν σε μια απάντηση. Με λίγα λόγια ξεκινήσαμε στα μέσα του 2007 ως τετραμελής μπάντα με τον Αχιλλέα  Kούτρα στις κιθάρες, τον Vis στα drums το Χρήστο στο μπάσο και τον Huge στα φωνητικά. Κυκλοφορήσαμε δύο άλμπουμ (Unleash, Apnea) που τα στηρίξαμε με πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Ιταλία με ένα μικρό tour. Στο 3ο άλμπουμ είχαμε  αλλαγές στο Line-up μας, το μπάσο το ανέλαβε ο Huge παράλληλα με τα φωνητικά αφού είχαμε την αποχώρηση του Χρήστου και μπήκε ένα καινούργιο μέλος ο Κώστας σαν 2η κιθάρα με φρέσκες ιδέες και καινούργιες επιρροές, κάτι που μας βοήθησε να πάμε την γενική κατεύθυνση της μπάντας σε ένα άλλο επίπεδο που πάντα θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγο της μίας κιθάρας. Έχοντας κυκλοφορήσει πλέον το καινούργιο άλμπουμ είμαστε ενθουσιασμένοι και προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε!

Τι είναι αυτό που σε αποζημιώνει στο τέλος, εφόσον είναι γνωστό ότι η ενασχόληση με μία μπάντα τη σήμερον ημέρα δε σου καλύπτει ούτε τα έξοδά σου…

Πολλά τα έξοδα που έχει μια μπάντα και σχεδόν ακατόρθωτο να καλυφτούν από τα όποια έσοδα, το θέμα για μας είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, να σου αρέσει να παίζεις μουσική! Έχοντας σαν βάση τη θέληση αυτή θα βρεις τον τρόπο να παίξεις την μουσική σου μπροστά σε κόσμο και να κυκλοφορήσεις και το άλμπουμ! Η μεγαλύτερη αποζημίωση για εμάς είναι όταν βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε περνάει σε κάποιους.

Ας συνεχίσουμε με την τρίτη δουλειά σας με τον εύγλωττο τίτλο “III”. Δώσε μας μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της ηχογράφησης.

Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή αλλά και σε digital (itunes, spotify, bandcamp) μέσω της εταιρείας Straight From The Heart Records. Οι ηχογραφήσεις έγιναν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη στα  Stelthsound  Studios του Στέλιου  Κοσλίδη και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερή σας δουλειά μέχρι σήμερα. Εσείς τι κλίμα εισπράττετε από τον κόσμο και τον τύπο;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μέχρι στιγμής είναι όλα θετικά και στις κριτικές που έχουμε δεχθεί και στα σχόλια του κόσμου στα live. Και εδώ έρχεται και δένει η προηγούμενη απάντηση ότι δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη αποζημίωση απ’ αυτό.

Σε κάθε δίσκο η μπάντα εξελίσσεται συνθετικά και ηχητικά. Στον “III” νομίζω ότι έχει ελαχιστοποιηθεί η επαφή με το thrash και ενισχυθεί το groove/djent στοιχείο. Τι λες;

Όπως προανέφερα έφυγε ένα μέλος και μπήκε ένα καινούργιο επομένως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει σίγουρα. Στη διαδικασία της σύνθεσης συνεχίζουμε να γράφουμε όλοι μαζί, εξ’ άλλου είναι κάτι που μας ταιριάζει, αφού μπορεί ο καθένας και βάζει τις δικές του επιρροές στο σύνολο. Το groove υπήρχε πάντα σαν βάση στη μπάντα και πάντα μας αρέσει να βάζουμε καινούργια στοιχεία σε καινούργιες συνθέσεις, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε μια μπάντα που βγάζει συνέχεια τον ίδιο δίσκο απλά με άλλο ήχο. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό, όπως την βρίσκει ο καθένας, απλά νιώθουμε ελεύθεροι να παίξουμε αυτό που μας βγαίνει χωρίς να πρέπει να ακολουθούμε συνέχεια μια συγκεκριμένη πορεία.

Με το νέο δίσκο ξεκινήσατε τη συνεργασία σας με τη Straight From the Heart. Νομίζω ήταν το φυσιολογικό βήμα, δεδομένου ότι η εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς και εσείς είστε από τους καλύτερους στο είδος στη Ελλάδα. Είστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής;

Η Straight From the Heart βοήθησε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ και να κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις που πάντα θέλαμε, όπως αυτή στο 2ο Heartcore fest μαζί με Caliban στο Principal. Είναι ενεργή εταιρία και βοηθάει την όλη σκηνή της Θεσσαλονίκης κυρίως να ανεβαίνει αρκετά επίπεδα χρόνο με το χρόνο. Εμείς, επειδή είμαστε και κάποια χιλιόμετρα μακριά απ’ την βάση της, αναγκαστικά απέχουμε λίγο και επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε όσο πιο ενεργά γίνεται πολλά θα κανονιστούν από εμάς τους ίδιους.

Δώσε μας μερικές πληροφορίες και για το video clip που κυκλοφορήσατε για το κομμάτι “Proud for Nothing” (συντελεστές, τοποθεσία κλπ). Υπάρχει η σκέψη και για κάποιο δεύτερο video clip στο μέλλον;

To βίντεο γυρίστηκε σε διάφορα μέρη και συνολικά χρειάστηκε 3-4 μέρες, διότι η εύρεση χώρου, ειδικά για το μπαντικό κομμάτι, ήταν λίγο δύσκολη. Τελικά καταλήξαμε μαζί με τον Θέμη Αντωνίου που έκανε όλη την δουλεία του βίντεο σε κάτι εγκαταλειμμένες αποθήκες στην Καρδίτσα. Επίσης τα πλάνα με την Νικολέτα Οικονόμου γίνανε σε διάφορα σημεία της λίμνης Πλαστήρα. Συνολικά το θεωρούμε το καλύτερο βίντεο που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και φυσικά έρχεται σύντομα και καινούργιο/για  βίντεο.

Έχετε δώσει πολλές συναυλίες, μερικές και με πολύ γνωστές μπάντες… Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;

Θα σου πω αυτή που μου ήρθε κατευθείαν, στο Stage στη Λάρισα νομίζω πέρυσι όταν παίξαμε με τους Άγγλους Stamping Ground. Ότι και να πούμε για αυτό το live είναι λίγο. Οι Stamping Ground είναι ανελέητοι και αξίζει πραγματικά να τους δεις ζωντανά!

Έχετε κανονίσει εμφανίσεις κάπου το καλοκαίρι; Θα σας δούμε πάλι στη γνωστή καρότσα;

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι κλεισμένο για καλοκαίρι, κάναμε κάποιες εμφανίσεις Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και αναμένουμε τις επόμενες. Όσο για την πλέον γνωστή καρότσα θα είμαστε σίγουρα εκεί τώρα αν θα παίξουμε κιόλας θα φανεί από το πόσο καλά θα είμαστε εκείνη την μέρα, γιατί πάντα το Svenfest είναι ένα πάρτι  και όποιος αντέξει…. χαχα.

Το 2009 είχατε κάνει ένα μίνι tour στην Ιταλία… Υπάρχει περίπτωση να το επιχειρούσατε ξανά στο μέλλον κάποια εξόρμηση στο εξωτερικό;

Το να ξαναβγούμε για κάποια live εκτός συνόρων είναι στα άμεσα σχέδια, ψάχνουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να το πραγματοποιήσουμε.

Πες μου μερικά λόγια για τη σκηνή, όπως τη βιώνετε οι Show Your Face. Θεωρείς ότι η ανοδική πορεία των τελευταίων ετών θα έχει συνέχεια ή θα επέλθει κορεσμός;

Δύσκολη ερώτηση στο να απαντηθεί μονολεκτικά. Κορεσμός; Νομίζω ότι σίγουρα υπάρχει πληθώρα μπαντών, διότι είναι πολύ πιο εύκολο τη σημερινή εποχή να φτιάξεις μια μπάντα και να παίξεις ένα λαιβ. Σημασία όμως δεν έχει αυτό, σημασία έχει ποιος θα έχει την όρεξη και την αντοχή να κάνει το βήμα παραπάνω. Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι νέες μπάντες με τέτοια πληροφορία που υπάρχει (ιντερνέτ) έχουν πολύ περισσότερα εφόδια στο να πάνε μπροστά, άρα απλά χρειάζεται να το εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Χώρος υπάρχει για όλους.

Η Καρδίτσα, αν και μικρή πόλη, έχει πολύ μεγάλο αριθμό metal μπαντών. Τι παίζει, είναι μεταλλικό το νερό σας, χαχα;

Ισχύει αυτό που λες και όλο αυτό ξεκινά από μια 15 ετια και… πριν χρόνια θυμάμαι τότε που δεν υπήρχαμε στον μεταλλικό χάρτη να κάνουμε κάτι live που ακόμη θυμόμαστε να φέρνουμε Καρδίτσα Rotting Christ  κλπ και να βλέπεις  να γίνετε ένας χαμός, να κάνουμε τοπικές μπάντες και να γίνετε ακόμα μεγαλύτερο μακελειό. Υπήρχε τεραστία επιθυμία για αυτό το διαφορετικό, από τότε και ως σήμερα κάποιες μπάντες διαλύθηκαν άλλες δημιουργηθήκαν. Αυτό βέβαια που μας κάνει περήφανους είναι ότι είμαστε όλοι μεταξύ μας φιλαράκια και περνάμε καλά. Επίσης ένα άλλο που μας ικανοποιεί είναι η διαφορετικότητα τον στυλ.  Έχουμε μπάντες από rock μέχρι black metal και όλα τα ενδιάμεσα, κάτι πολύ σπάνιο ειδικά για επαρχιακή πόλη.

Το γεγονός ότι εδρεύετε στην Καρδίτσα θεωρείς ότι έχει επιβραδύνει την πορεία της μπάντας; Πιστεύεις ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν εδρεύατε π.χ. στην Αθήνα;

Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας με σιγουριά. Γενικά θέλουμε να κοιτάμε τα θετικά της κατάστασης, κανείς δεν ξέρει τι ψυχολογία, τι επιρροές θα είχες και τι μουσική θα ήθελες να παίξεις άμα ζούσες στη πρωτεύουσα. Οι ευκαιρίες σίγουρα περισσότερες αλλά κανείς δεν ξέρει. Το καλό είναι ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και η Καρδίτσα βρίσκεται κέντρο, κάτι που σημαίνει πιο μοιρασμένες αποστάσεις που βολεύει πολύ για βάση!

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!

Ευχαριστούμε και εμείς πολύ!

Show Your Face is probably the band I have watched perform live the most the last few years and that is quite a reason for me to feel very intimate doing this interview! So, this is what Huge had to say about the band’s latest release and all the fresh news… And, of course, before starting to read you can press play and listen to “III”…

The band is around for more than ten years. Quite a lot I’d say! Give us the story in short please.

It is obvious that in a ten year long period many things have happened, some good, some bad and it is impossible to describe everything in one short answer. In a few words, we started off in 2007 as a four member band with Achilleas Koutras on the guitars, Vis on the drums, Chris on the bass and Huge on the vocals. We released two albums (Unleash, Apnea), which we promoted with numerous live acts all over Greece and in Italy with a small tour. On the third album we changed our line-up, Huge became our bass player and singer, since Chris left the band and Kostas became our new second guitar bringing fresh ideas and new influences and taking us to the next level, which we couldn’t have done without an additional guitar. Having released our third album we are excited and trying to do as many live shows as possible!

What is the thing that keeps you going, because it is a common secret that being in a band nowadays means more expenses than earnings.

The expenses are too many and it is almost impossible that the earnings will cover for them, so the point is that you love what you do, you love playing music! Your will to play music being the basis, you will find a way to play your music live and release your album as well.  Our greatest reward is to see our music touches other people.

Let’s continue with your third work entitled “III”. Give us some details about the process of recording.

The album has been released both in physical and digital form (itunes, spotify, bandcamp) by our label Straight From the Heart Records. The entire recordings took place at Stelios Koslidis’ Stealth Studios in Thessaloniki and we couldn’t be more satisfied with the result.

I personally believe that this is your best work up to date. What is the feedback you have been receiving from fans and the press?

We are happy as until today all the feedback is positive as well as the comments we have been receiving from fans in our live performances. This is where the answer I gave above fits perfectly, that there is no bigger payoff for a band from this.

In every record the band evolves its sound and songwriting. In “III” I think that the thrash elements are sparse and the djent/groove ones are boosted up. What do you think?

As I said before one member has left the band and a new one has arrived, so some things have changed for sure. We still compose the songs together as a band, this is what fits us, as every member can bring his own influences to the whole. Groove was always there as a basis for the band and we always like to add new things in our new compositions. We don’t want by no means to become a band that releases the same stuff over and over, just with new sound. Not that this is necessarily blamable, every band will do its own thing, it’s just that we feel free to play however we feel like without feeling compelled to follow a certain path.

Your cooperation with Straight from the Heart Records started with the release of the new album. I think it was the logic step for both, as the label is evolving constantly and SYF is one of the genre’s best bands in Greece. How are things working until today?

Straight From the Heart helped us release the album and give some shows that we always wanted to, such as at the 2nd Heartcore fest together with Caliban in Principal. It is a very active label and it helps all the scene (mainly in Thessaloniki) evolve year in year out. Well, since we are far from the label’s basis, we are forced to make our own arrangements, trying to be as overactive as we can.

Give us some info about the making of the video clip you shot for the song “Proud for Nothing”. Is there any thought for a second video clip in the near future?

The video was shot in various locations and it took us 3-4 days, because it was difficult to find the right place, especially for the part where the band is playing. We finally decided, together with Themis Antoniou who did all the work on the video clip, to shoot it at some old barns in Karditsa. In addition, the footage with Nikoleta Oikonomou was shot at various locations of lake Plastira. We consider this to be the best video for sure we have shot until today and there certainly will be another one (at least) coming up.

You have given many live shows, some of them with well-known bands. Which one is your favorite?

I’ll mention the first one that came in my mind, at Stage Club in Larisa supporting Stamping Ground. Words cannot describe this live. Stamping Ground is relentless and it’s absolutely worth watching the band perform live!

Do you have any plans for summer appearances? Will we be watching you play on the trailer (Svenfest) this year?

Until today we haven’t booked anything for the summer, we have played in Larisa, Athens and Thessaloniki and we are planning our next ones. As for the trailer, we will certainly be there and we’ll see if we are able to play  J – you know that Svenfest is always one hell of a party… haha!

In 2009 you made a mini tour in Italy… Is there any chance that you will reattempt touring abroad?

Going abroad to play some gigs is part of our near future plans, we are currently looking for the best possible way to do that.

I want your opinion for the scene, as you witness it from the band’s point of view. Do you feel that the uptrend will continue in the years to come or will things become stale?

It’s difficult to answer this question with a yes or no. Stale? I think that there are a lot of bands for sure, because it is easier nowadays to create a band and give some live shows. This is not the most important thing, the most important thing is to have the appetite and the endurance to take it to the next level. It is the truth, though, that the bands nowadays, with all the broadcasting accessibility (internet), have so much more ways to thrive – they only have to capitalize this capability the best way possible. 

Karditsa, despite being a small town, has a big number of metal bands. What’s responsible for this – is the water mineral or something, haha?

It’s a fact that there are many bands and this goes back about fifteen years or more…I remember years ago bringing Rotting Christ in Karditsa and all hell breaking loose and later putting together all these bands and things becoming more passionate day by day. There was a lot of determination to get this working – since then some bands disbanded and some others emerged. What we are proud of, for sure, is that we are all friends and having a good time together. Another interesting aspect is all the different styles one can find in the bands. We have from rock to black metal bands and everything in between and this is very rare for a small city.

Do you feel that being based in a small town has slowed things down for SYF? Can you imagine things running faster if you were based in the capital?

No one can know for certain how things would have worked out! We’d like to focus only at the positive aspects of this situation, no one knows what would the psychology, the influences would be there. We don’t know what kind of music we would be inclined to play living at the capital. There would be more opportunities for sure but no one knows what could happen. Good thing is that Greece is a small country and Karditsa right at the middle of it, which means that the distances are smaller either way you move, so it’s a good basis for us!

Thank you for your time! I hope you meet with success at your future steps!

Thank you too!

692total visits,4visits today