Συνέντευξη Nox Formulae


Πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε το ντεμπούτο των Nox Formulae, ‘’The Hidden Paths to Black Ecstasy’’. Ο καιρός γαρ εγγύς για να τους απολαύσουμε και ζωντανά στα πλαίσια του live με τους Bölzer στις 7 Απριλίου στα Τρίκαλα. Σας φέρνουμε, λοιπόν, μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία, με μία μπάντα που μετουσιώνει πραγματικά τις αναζητήσεις της σε μουσική…

Οι Nox Formulae φαινομενικά έσκασαν σαν βόμβα το 2016 από το πουθενά, αλλά πάντα υπάρχει μία ιστορία πίσω από μία μπάντα. Ποιες διεργασίες και ζυμώσεις οδήγησαν στους Nox Formulae, όπως αυτοί υφίστανται σήμερα; Από πότε άρχισε να προετοιμάζεται το υλικό του ντεμπούτου σας;

D.Gh: Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία των Nox Formulae ξεκίνησε αμέσως μετά από ένα ταξίδι μυητικού χαρακτήρα στη Βόρεια Ευρώπη το 2015 και την επικοινωνία με συγκεκριμένες εξωδιαστασιακές οντότητες / διάνοιες που ξεκίνησε το 2010. Η δημιουργία ενός σχετικού βιβλίου (Γριμορίου) πάνω στην Πρακτική Μαγεία και στην προσέγγιση αυτών των οντοτήτων για μυητικούς λόγους ήταν στα σκαριά από τότε, με την ιδέα ενός ηχητικού ντοκουμέντου (με τη μορφή του ‘’The Hidden Paths to Black Ecstasy’’) να ακολουθεί. Τελικά το ηχητικό ντοκουμέντο προηγήθηκε του προαναφερθέντος Γριμορίου.

Με το καλημέρα κυκλοφορήσατε το δίσκο σας από την Dark Descent Records, μία εταιρεία με φοβερό «ρόστερ» και προοπτικές. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συνεργασία αυτή βάσει συμβολαίου;

D.Gh: Επικοινωνήσαμε με τις τρεις δυνατότερες εταιρείες του χώρου.  Και οι τρεις έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το δίσκο και την επιθυμία να το κυκλοφορήσουν. Διαλέξαμε όμως τη Dark Descent λόγω του ότι μας προσέφερε άμεσα και χωρίς χρονοτριβές ότι ακριβώς ζητήσαμε.
Έχουμε ήδη συμφωνήσει για ένα full length split με τους Σουηδούς Grafvitnir, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την ίδια εταιρεία.
Υπάρχει εξαιρετική ροή στη συνεργασία μας με τη Dark Descent καθώς και αμοιβαία εκτίμηση, οπότε δε βλέπω λόγο να μη συνεχιστεί αυτό.

Ας μιλήσουμε και για το εντυπωσιακό κατ’ εμέ “The Hidden Paths to Black Ecstasy”… Διαφωτίστε μας σχετικά με τις τοποθεσίες και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία ηχογράφησής του.

D.Gh: Η σύνθεση των κομματιών (μουσική και στίχοι) έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στη Χίο καθώς και στη Σουηδία, την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Η περίοδος αυτή ήταν ποτισμένη στο αίμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από τον φανατισμό μας, όντας ταγμένοι για πάντα στη μάχη για την Υπαρξιακή αναζήτηση πέρα από τον κόσμο όπως τον ορίζει ο καθημερινός άνθρωπος, τα στρώματα εναλλακτικής συνείδησης και τα ‘πιστεύω’ μας πάνω στο Δρακόντειο Ρεύμα, τον Εωσφορισμό και τη Μαγεία.  
Η σύνθεση ήρθε αβίαστα, με εξαιρετική ροή και απόλυτη φυσικότητα, με δυναμικά κύματα έμπνευσης που δεν σηκώνανε αμφιβολία. Δεν σκεφτόμασταν ή αναρωτιόμασταν αν κάποιο σημείο πρέπει να ‘’πάει έτσι ή αλλιώς’’, απλά αφεθήκαμε στους Αρχηγούς της Σκιάς και μας οδήγησαν όπως έπρεπε.
Σχετικά με τους συμμετέχοντες, οι Nox Formulae περιστρέφονται γύρω από μόλις ένα ή από εκατό διαφορετικά άτομα, μικρή σημασία έχει!

Νιώθω την ανάγκη να μάθω μερικές λεπτομέρειες και σχετικά με το όμορφο artwork του δίσκου…

D.Gh: Το έφτιαξε μια πολύ καλή φίλη και Soror από τη Σουηδία. Δουλειές της υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένα βιβλία Μαγείας και Αποκρυφισμού και ήταν η πρώτη φορά που πρόσφερε κάποια δουλειά της για να ντύσει έναν μουσικό δίσκο.
Η οντότητα που απεικονίζεται προέρχεται από τα σκοτεινότερα επίπεδα του υποσυνείδητου και αποτελεί Οδηγό ονείρων, οραμάτων και μυητικών εμπειριών. Συχνά, κοιτώντας την με συγκέντρωση είναι σαν να κοιτάς σε καθρέφτη, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Έχω την αίσθηση ότι οι στίχοι σε όλα τα κομμάτια ανήκουν στο concept του: “N.O.X, the darkest aspect of the Draconian /Typhonian Principle which applies to the mystical Black Magical Formula of XONOX.”, για να χρησιμοποιήσω τα δικά σας λόγια. Θα μπορούσατε να εμβαθύνετε στις αναζητήσεις σας αυτές;

 D.Gh: Όπως προαναφέρθηκε όλο το concept βασίζεται σε ένα Γριμόριο το οποίο ακόμη γράφεται και εμπλουτίζεται. Το Γριμόριο αυτό πραγματεύεται τους Αρχηγούς της Σκιάς, διάνοιες /οντότητες που διαμένουν στα κρυμμένα στρώματα συνείδησης και σε άλλες διαστάσεις. Ο χαρακτήρας τους είναι μυητικός, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούν να έχουν άμεση επαφή με την καθημερινότητα, πολύ χονδρικά, θα μπορούσαμε να τους δούμε σαν μια παντοδύναμη κάστα Δαιμόνων ή Θεών.

Το line-up σας, με βάση τις πληροφορίες από τα social media, έχει περίεργη δομή, καθώς αποτελείστε από 3 τραγουδιστές, έναν κιθαρίστα και ένα ντράμερ. Υπήρχε session μπασίστας στις ηχογραφήσεις ή τις ανέλαβε κάποιος από την μπάντα; Στις ζωντανές σας εμφανίσεις πώς λειτουργεί το σχήμα;

D.Gh: Το μπάσο το ανέλαβε ο κιθαρίστας της μπάντας Wolfsbane 1.1. Οι Νox Formulae λειτουργούν επί σκηνής με δυο τραγουδιστές όπου μοιράζονται τους στίχους. Αλλά στα Τρίκαλα θα εμφανιστούμε μόνο με τον Monkshood 333 στα φωνητικά και ενδεχομένως κάποια backing vocals.

Μιας και μιλάμε για ζωντανές εμφανίσεις, πλησιάζει η συγκεκριμένη εμφάνιση στα Τρίκαλα με τους Bölzer. Αναφέρατε σχετικά: “The Black Flame returns to the place where it was initially sparked”. Ποια η σχέση σας με την πόλη των Τρικάλων;

 D.Gh: Μας συνδέει ένας ισχυρότατος δεσμός με την πόλη των Τρικάλων καθώς ο Wolfsbane 1.1 έμενε εκεί την περίοδο 2001-2005. Η σύνδεση της Μαγείας και της μουσικής σύνθεσης, καθώς και η συνειδητοποίηση ότι τα δυο αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους έλαβε χώρα τότε. Η συνειδητοποίηση αυτή καθώς και τα κύματα έμπνευσης ως αποτέλεσμα της Μαγείας και της πραγματικής Δρακόντειας αφύπνισης παρομοιάζεται με την Μαύρη Φλόγα. Visio Vires Actio!

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2017; Ζωντανές εμφανίσεις, δημιουργία νέου υλικού…;

D.Gh: Εντός του έτους θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό για το προανεφερθέν Full length split με τους Σουηδούς Εωσφοριστές Grafvitnir, μια εξαιρετική μπάντα σκοτεινού Black Metal, τσεκάρετε τους!

664total visits,2visits today