Συνέντευξη με τους Hexis


Οι Hexis είναι ένα Δανέζικο black / crust συγκρότημα που πρόσφατα έπαιξε συναυλία στον τοπικό μας χώρο στην Καρδίτσα. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι από το εντελώς παράλογο πρόγραμμα περιοδεία τους, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών σε τόσο απίθανες τοποθεσίες όπως η Αλβανία, η Κούβα, η Αρμενία και ένας ολόκληρος μήνας εμφανίσεων στην Ινδονησία. Όλα DIY και οργανωμένα από τις ίδιες τις μπάντες που επένδυσαν τόνους χρόνου και αγάπης σε αυτό. Τους προσεγγίσαμε για μερικές ερωτήσεις. Ευχαριστώ τον Filip για τις απαντήσεις, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι πίσω!

Πείτε μας για τη φάση σχεδιασμού της περιοδείας. Πώς καταλήξατε στην ιδέα; Πόσο καιρό πήρε ο σχεδιασμός, πώς προσέγγιζες τους χώρους, τους τοπικούς οικοδεσπότες κτλ.

Filip: Όσον αφορά την περιοδεία στην Ασία, ήθελα να περιοδεύσω εκεί από τότε που δημιουργήθηκε η μπάντα. Αρχικά σχεδιάσαμε να μείνουμε εκεί για ένα μήνα, αλλά ένας άνθρωπος από την Ινδονησία προσφέρθηκε να κλείσει έναν ολόκληρο μήνα για εμάς μόνο στην Ινδονησία, γι ‘αυτό σκέφτηκα “γιατί να μην μείνω στην Ασία για δύο μήνες;”. Για το δίμηνο EU Tour, κυκλοφορήσαμε ένα νέο άλμπουμ δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περιοδεία και θέλαμε να προωθήσουμε το δίσκο όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα ήθελα πραγματικά να κάνω μια πλήρη περιοδεία στη Ρωσία και να παίξω σε μέρη όπως η Γεωργία και Αρμενία, οπότε για να οδηγήσουμε σε όλη τη διαδρομή μέχρι εκεί και πάλι πίσω, χωρίς να έχουμε παράλογα μακρές κινήσεις κάθε μέρα αυτή ήταν η καλύτερη λύση, υποθέτω. Επίσης επισκεφθήκαμε τη Λευκορωσία και την Ουκρανία για πρώτη φορά, κάτι που ήταν φανταστικό! Συνήθως αρχίζω να κλείνω τα Tour 6 μήνες νωρίτερα, μου φαίνεται σαν καλός χρόνος. Όσον αφορά τις επαφές, ψάχνω σχεδόν σε όλο το διαδίκτυο. Τις περισσότερες φορές έχω φίλους που έχουν παίξει σε κάθε χώρα και μπορώ να βρω τις επαφές από αυτούς.

Για παράδειγμα, στο Tour της Ασίας, ήθελα πραγματικά να παίξω στην Ταϊβάν και δεν ήξερα ούτε μία μπάντα που να έχει παίξει εκεί πριν, εκτός από τις μεγάλες μπάντες. Έτσι πήγα σε ένα δικτυακό τόπο που ονομάζεται metal-archives.com, που έχουν παραθέσει σχεδόν όλες τις metal μπάντες σε όλη την Ταϊβάν και έτσι ήρθα σε επαφή με καθέναν από αυτούς στη λίστα σχετικά με τα κονέ τους για promoters και τελικά ένας από τους με έφερε σε επαφή με έναν άντρα που έκλεινε live εκεί. Εν τέλει κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας σε ολόκληρο το Tour στην Ταϊπέι, οπότε ήταν πολύ cool!

 

Πείτε μας για μερικές πολύ αξέχαστες εμφανίσεις σε πολύ εξωτικές τοποθεσίες.

Filip: Όταν περιοδεύσαμε στην Κούβα το 2013, αυτό ήταν πολύ τρελό! Περίπου 500 – 1000 άτομα σε κάθε παράσταση, εκείνη την εποχή ήταν πολύ σπάνιο κάποια μπάντα να παίξει εκεί, έτσι όταν τα συγκροτήματα τελικά περιόδευαν εκεί, πολλοί άνθρωποι ερχόντουσαν και ήταν εξαιρετικά ενθουσιώδεις!

Ποια είναι η θέση σας, ως μπάντα;

Filip: Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, υποθέτω ότι «σκληρή δουλειά» και ότι προσπαθούμε να απογειώσουμε την «ενέργεια μας στο επόμενο επίπεδο» θα ήταν δύο πολύ καλές απαντήσεις.

Θα είχατε θέμα αν μία άλλη μπάντα να χρησιμοποιούσε το πρόγραμμά σας ως πρότυπο για τη δική τους περιοδεία;

Filip: Όχι φυσικά, μπορούν ευχαρίστως.

Ποια συμβουλή θα έδινες στις μπάντες που ξεκινούν μακροσκελείς περιοδείες με το van;

Filip: Φροντίστε να έχετε περισσότερους από έναν οδηγούς, ο ντράμερ μας ήταν πολύ εξαντλημένος σε ορισμένες ημερομηνίες όταν ήταν ο μόνος οδηγός στο van. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε πολλές ώρες περιθώριο μπροστά σας όταν πρέπει να εισέλθετε σε χώρες εκτός της ΕΕ. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να περάσετε από τα σύνορα.

Πώς σας άλλαξε η περιοδεία ως άτομα;

Filip: Αφότου παίξαμε σε πολλά «άσχημα» μέρη, τότε έμαθα να εκτιμώ τη ζωή μου πίσω στο σπίτι πιο πολύ, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που δεν χρειάζεται να κοιμάμαι σε βρώμικο πάτωμα κάθε βράδυ και να ζήσω με σκέτο ρύζι και noodles.

Μοιραστείτε μαζί μας κάποια αξέχαστη ιστορία (που δεν σχετίζεται με τη μουσική) που έγινε στην περιοδεία.

Filip: Ράγισα το κρανίο μου μια φορά επειδή ήμουν πολύ μεθυσμένος και έπρεπε να ακυρώσουμε την υπόλοιπη περιοδεία, έπρεπε να περάσω μια εβδομάδα σε ένα νοσοκομείο στην Ουγγαρία, ένα από τα πιο τρομερά πράγματα που έχω βιώσει ποτέ!

Είστε μια μπάντα που “παίζει μόνο σε καταλήψεις”; Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα;

Filip: Όχι, έχουμε παίξει σε όλα τα είδη των show, τα πάντα από ένα σαλόνι σπιτιού μέχρι ένα μεγάλο φεστιβάλ. Είναι διασκεδαστικό να παίζουμε σε μεγάλα φεστιβάλ γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε πολύ συχνά και οι εμφανίσεις είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι προτιμούμε να παίζουμε μικρά DIY shows. Συνήθως οι άνθρωποι που μας κάνουν κράτηση σε τέτοιου είδους συναυλίες φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μουσική μας, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κάνουν την ίδια δουλειά βιοποριστικά. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κάνουν τα DIY shows συνήθως «κλείνουν» τις μπάντες επειδή το θέλουν πραγματικά και όχι επειδή πρέπει.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους HEXIS;

Filip: Θα κάνουμε ένα tour σε Ε.Ε. / Ηνωμένο Βασίλειο για 2 εβδομάδες τον Αύγουστο και στις ΗΠΑ για 6 εβδομάδες από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο. Τίποτα δεν έχει κλείσει μετά από αυτό, αλλά θα το εξετάσουμε πολύ σύντομα, ελπίζουμε να πάμε στη Νότια Αμερική, στη Νότια Αφρική, την Ιαπωνία και την Κίνα στο κοντινό μέλλον. Το σχέδιο είναι να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε σαν τρελοί μέχρι τα μέσα του 2018 ή κάπου εκεί. Έχουμε επίσης μερικές κυκλοφορίες που έρχονται σύντομα, και οι δύο επανακυκλοφορίες, αλλά και δίσκους που θα περιέχουν νέα μουσική.

367total visits,1visits today